artikel

Monumentale gevels transformeren met aluminium

productnieuws

Het omgaan met bestaande objecten van monumentale waarde is niet eenvoudig. Herbestemming of verduurzaming met behoud van de sterke, architectonische karakteristieken van het bestaande pand of industriële complex is echter goed mogelijk. Reynaers beschikt over speciale aluminium systemen ter vervanging van oude, stalen kozijnen, met dezelfde esthetische uitstraling, maar met moderne technische prestaties.

Monumentale gevels transformeren met aluminium

Respectvolle omgang met de bestaande voorraad en integratie met nieuwbouw biedt volop mogelijkheden. De connectie tussen oud en nieuw heeft vaak op detailniveau het grootste effect. Op kozijnniveau is de verbinding tussen monumentaal oud en eigentijds nieuw goed maakbaar.

Slank aanzicht

Speciaal voor renovatie- en transformatieprojecten beschikt Reynaers over twee aluminium raam- en deursystemen: CS 38-SL en CS 24-SL.Dit laatste systeem is onlangs uitgebreid met een deuroplossing. De systemen combineren hun slanke uitstraling met uitstekende prestaties op gebied van wind- en waterdichtheid en beschikken bovendien over weerstandsklasse 2 tegen inbraak.

Nedinsco Venlo

Nedinsco in Venlo

De slanke systemen hebben zich inmiddels in de praktijk bewezen, onder meer bij de transformatie van Nedinsco in Venlo, De Gruyterfabriek in ’s-Hertogenbosch, de Lichttoren in Eindhoven en De 3 Rivieren in Ridderkerk.

Met de slanke aluminium systemen van Reynaers werd invulling gegeven aan het verduurzamen van deze monumentale gebouwen naar het comfortniveau van nu, maar met behoud van de oorspronkelijke uitstraling.

Meer weten?

Kijk voor actuele voorbeelden van renovatie- c.q. transformatieprojecten op projectprijs.reynaers.nl of op www.reynaers.nl of bel 0492 – 56 10 20

 

Reageer op dit artikel