artikel

Schindler maakt snelle en gemakkelijke liftrenovatie mogelijk

productnieuws

Als essentieel onderdeel van veel gebouwen is het van groot belang om bij de renovatie of modernisering de lift niet te vergeten. Schindler weet als geen ander dat vervanging of renovatie zo gemakkelijk en snel mogelijk moet zijn én dat de gebruiker zo min mogelijk hinder moet ondervinden. Met de Schindler 6300 is dit eenvoudig te realiseren. De installatie vergt tot 40% minder tijd en realiseert in één klap een meerwaarde op het gebied van veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en comfort.

Schindler maakt snelle en gemakkelijke liftrenovatie mogelijk

Ruimtebesparend & flexibel

De bestaande afmetingen van schachten en deuren en een beperkte installatieruimte zijn stuk voor stuk elementen die een vervanging bemoeilijken. De Schindler 6300 maakt het mogelijk de reeds bestaande, beschikbare ruimte tot op de laatste millimeter te benutten. De kooi van de Schindler 6300 kan per 10 mm aangepast worden aan de afmetingen van kleine schachten. De deurpositie kan verplaatst worden in stappen van 1 mm. Zelfs bestaande deurkozijnen kunnen opnieuw gebruikt worden.

De tractiekabels van de Schindler 6300 bestaan uit dunne metalen kabels die met rubber of polyurethaan zijn omhuld. Hierdoor zijn ze buigzamer dan de gebruikelijke staalkabels en vragen een kleinere tractieschijf. Resultaat: een ruimtebesparende constructie.

Design & comfort

De lift is het visitekaartje van een gebouw. Gebruikers moeten zich veilig voelen, probleemloos worden vervoerd en zich vooral ook ´thuis´ en welkom voelen. De Schindler 6300 kent verschillende ontwerpopties waardoor de lift perfect kan worden aangepast aan de karakteristieke kenmerken van het gebouw. Middels de Graphic Walls van Schindler is het mogelijk om hierin nog een stapje verder te gaan. Met deze Graphic Walls is ieder idee en ontwerp te realiseren en wordt de lift omgetoverd tot een ware beleving.

 GrahicWalls 

Energie efficiënt duurzaam    

Dankzij een perfecte wisselwerking tussen componenten en een aantal ecologisch efficiënte en energiebesparende eigenschappen, draagt de Schindler 6300 bij aan een duurzaam beleid.

•    De tractiekabels van de 6300 wegen minder, produceren minder geluid en de kleinere motor verbruikt minder energie.
•    De op Gearless technology gebaseerde aandrijving en de ACVF technologie beperken het energieverbruik nog meer.
•    De kooiverlichting wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de lift niet in gebruik is.

Veiligheid

De veiligheid van de gebruiker is van het grootste belang. Daarom beantwoordt de Schindler 6300, als vanzelfsprekend, aan de strengste Europese veiligheidsnormen, zoals EN 81-80 (Veiligheidsnorm voor Bestaande Liften) en EN 81-70 (Toegankelijkheid van liften voor personen met een handicap).

Meer weten?

 www.schindler.nl

Reageer op dit artikel