artikel

RENSON ontwikkelt verticale zonwering voor grote oppervlakken door

productnieuws

RENSON® heeft de Fixscreen® 100 en 150EVO doorontwikkeld: verbeterde montage en design van windvaste screens voor glaspartijen tot 22 m². Dankzij de Connect & Go-technologie garandeert RENSON® een eenvoudige (de)montage van de doekrol als een gemakkelijke vervanging van motor en doekrol.

RENSON ontwikkelt verticale zonwering voor grote oppervlakken door

De integratie van een kabelkanaal in de zijgeleiders, de vormgeving van de kast en de onopvallende onderlat zijn verdere nieuwigheden. Dankzij de nieuwe U-Safe schakelaar wordt de toevoer van elektriciteit naar de screen uitgeschakeld, waardoor deze zonweringsystemen ook voldoen aan de norm NEN1010.

Windvast

Met de Fixscreen ontwikkelde RENSON de eerste verticale zonwering, die werkelijk windvast is en insecten buiten houdt. Deze verticale doekzonwering is uitgerust met een ingenieus gepatenteerd geleidingssysteem met Fixscreen-technologie. Daardoor zit het doek strak en windvast in elke positie en behoren klapperende en stukgescheurde screens tot het verleden.

Fixscreen-gamma omvat 3 typen

  • Fixscreen 85 voor toepassingen met een breedte tot 2500 mm en een hoogte tot 1800 mm (tot 4,5 m²);
  • Fixscreen 100 voor afmetingen tot 4000 x 2700 mm of 3000 x 3500 mm (b x h);
  • Fixscreen 150 voor glaspartijen met unieke afmetingen tot 22 m².

Connect Go technologie, eenvoudige montage

Deze nieuwe gepatenteerde waterdichte elektrische connectie tussen de fiche aan de doekbuis en de fiche aan de kast garandeert een gemakkelijke (de)montage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van doek of motor. Bovendien bevatten de zijgeleiders nu ook een kabelkanaal, waarin de elektrische kabel volledig weggewerkt kan worden.

Hoge zonwering

Aan de buitenzijde filteren glasvezel- of Soltis-doeken met een zeer hoge zonweringcoëfficiënt warmte en binnenvallend licht, zodat oververhitting en reflectie worden vermeden. Deze zonwering kan ook met verduisterende Soltis B92-doeken besteld worden (Light Block).

Montagesituatie 7 bij Fixscreen 100EVO

Naast montagesituatie 1 (buiten voor het raam), 4 (binnen op het raam met een omgekeerde kast), 5 (binnen op het raam met beugels) en 6 (binnen voor het raam) is de Fixscreen 100EVO ook geschikt voor de nieuwe montagesituatie 7, waarbij de doekrol naar onderen wordt uitgenomen. Bij deze montagesituatie wordt de screen in de spouw (boven het raam in voorbouw) gemonteerd. Dit is een ideale oplossing voor passief- en laagenergiegebouwen, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor de integratie van deze verticale doekzonwering bij serres.

Reageer op dit artikel