artikel

Keuken Artesio van Poggenpohl door Hadi Teherani

productnieuws

Op Living Kitchen, de speciale keukenbeurs op de IMM in Keulen, presenteerde Poggenpohl de nieuwe keuken Artesio. Het ontwerp van de Duitse architect Hadi Teherani is een mix tussen bouwkunst en meubeldesign, omdat vloer, wand en plafond versmelten tot een volume, dat los in het huis kan worden geplaatst.

Keuken Artesio van Poggenpohl door Hadi Teherani

 

 

Met Artesio claimt fabrikant Poggenpohl een innovatief keukenconcept te produceren, dat verder gaat dan de in de keukenbranche gebruikelijke inbouwkeukens. Het ontwerp biedt een allesomvattende oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond architectonisch met elkaar versmelten. Op die manier ontstaat een ruimtelijk concept waarbij de thema’s huis, architectuur, wonen en keuken in elkaar overlopen.

Architect en ontwerper Hadi Teherani zegt met zijn ontwerp de keuken te bevrijden van zijn stigma slechts een toevoeging te zijn. De keuken is nu zelf een ruimte geworden. Het design wordt gekenmerkt door een innovatieve functionele boog. De gebruiker kan die zelf op allerlei manieren laten vormgeven.

 Poggenpohl ontwierp een speciaal korpus voor Artesio, want een kenmerk van dit nieuwe keukenconcept zijn de zichtbare zijdelen. Tot nu toe bestonden zijdelen van keukens echter meestal uit gecoate spaanplaten. Het nieuwe korpus maakt het nu voor het eerst mogelijk om zijdelen in frontdesign uit te voeren en zodoende een uniform doorlopende design- en vormentaal te realiseren, bijvoorbeeld front en zijdelen van glas.

Reageer op dit artikel