artikel

Leeslamp LUM van Thonet door Ulf Möller

productnieuws

De architect Ulf Möller ontwierp voor Thonet een staande leeslamp, gemaakt van verchroomde stalen buizen. Het ontwerp is gebaseerd op de vele stalen buismeubelen van Thonet en de ontwerpen uit de Bauhaus periode.

Leeslamp LUM van Thonet door Ulf Möller

 

 

 

LUM heeft een minimalistische vormgeving en is eenvoudig in gebruik, licht van gewicht en heeft een efficiënt lichtrendement en laag stroomverbruik. De lamp geeft een warm wit leeslicht.

LUM is aan en uit te schakelen door met de hand over de touchdimmer te bewegen, waardoor de gebruiker zelf de hoeveelheid licht kan bepalen. De lamp is voorzien van een geheugenfunctie, die de laatste instelling opslaat. Bovendien heeft Thonet de lamp voorzien van een slaapstand, waardoor hij na 2 uur automatisch uitschakelt, en een nachtstand, waarbij alleen het frame sfeervol wordt verlicht. LUM is verkrijgbaar in twee hoogtes: 110 en 125 cm.

De kop van de lamp kan maximaal 340 graden worden gedraaid, waardoor de lamp naar wens is te richten. Een infrarood sensor in de kop meet de temperatuur van de lamp en zorgt ervoor dat deze nooit boven de 50 graden komt. Acht ledlampen creëren een comfortabel licht met een kleur-temperatuur tussen de 2800-3200 K.

Thonet’s eerste lampenfamilie zal snel worden uitgebreid: naast model LUM 110 en LUM 125, zijn verdere ontwerpen van verchroomde stalen buislampen in ontwikkeling.

 

 

Reageer op dit artikel