artikel

Helder geprint glas, metaal, of kunststof duurzaam ‘decalliseren’

productnieuws

Decall Consulting levert glas met prints die eruit zien als een foto, maar dan met extra diepte en glans.

Helder geprint glas, metaal, of kunststof duurzaam ‘decalliseren’

 

 

Decalliseren werkt ook op metaal of kunststof. Bij het decallisatieproces worden pigmenten door middel van ontgassing onder vacuümdruk en hoge temperatuur (ong. 200°C) vanaf een drager ingebracht in een substraat, een poedercoatlaag, of een natlaklaag.

Dankzij het gebruik van ecologisch verantwoorde stoffen heeft het proces geen schadelijk effect op mens en milieu. Het bewerkte glas heeft een hoge weerstand tegen atmosferische invloeden.

Onderhoudsvrij en antigraffiti

De producten zijn onderhoudsvrij en vragen slechts een periodieke schoonmaakbeurt. Gedecalliseerde producten zijn gemakkelijk en veilig te ontdoen van ongewenste opschriften, tekens of grafische uitingen, toegebracht met stiften of spuitbussen.

UV-bestendig

Indien gewenst kan Decall Consulting het gedecalliseerde product afwerken met een speciale coating die zeer bestendig is tegen de invloeden van UV-straling.

Natuurgetrouwe patronen

Decallisatie levert een oppervlaktebehandeling die met fotografische precisie het patroon van natuurlijke producten (hout, marmer, graniet) kan weergeven op verschillende materialen. Je kunt dus gebruik maken van de fysieke eigenschappen van bijvoorbeeld metaal, gecombineerd met de uiterlijke kenmerken van een natuurproduct.

Dat maakt het mogelijk om een slanke stalen constructie te doen ogen als een onwaarschijnlijk slanke natuurstenen constructie. Ook stelt de Decallisatie methode je in staat om brandwerende materialen zoals aluminium de warme uitstraling te geven van bijvoorbeeld hout.

Reageer op dit artikel