artikel

Barrièrevrij bouwen is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor iedereen

productnieuws

Toekomstgerichte gebouwen zijn voor iedereen toegankelijk en dus ook door iedereen te gebruiken zonder hulp van anderen, zonder beperkingen. Vastgelegde normen en standaards vormen daarvoor een belangrijke basis. DORMA productoplossingen dragen ertoe bij dat alle specificaties en wensen gericht worden omgezet in een bijzonder stijlvol design.

Barrièrevrij bouwen is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor iedereen

 

Dankzij intelligente deursystemen kunnen gebouwen als gemeentehuizen, ziekenhuizen, hotels of winkelcentra voor iedere bezoeker comfortabel toegankelijk worden gemaakt.

Uitgekiende producten voor de binnenruimte zorgen bovendien voor aanvullende bewegingsvrijheidvanaf de parkeergarage tot de ruimtes met sanitaire voorzieningen. Zo is barrièrevrij plannen en inrichten geen enkel probleem. Dankzij het complete DORMA productgamma op het gebied van onder andere deurdrangers, automatische deuraandrijvingen, (glas)beslag en vluchtwegtechniek & toegangscontrole is dat nagenoeg overal onbelemmerd mogelijk.

Veelzijdige mogelijkheden bieden de draaideuraandrijvingen ED 100/250. Deze aandrijvingen kunnen met behulp van Upgrade Cards met tal van extra functies worden uitgebreid.

Dorma

Praktijkgerichte oplossingen verlichten het dagelijks gebruik.

In ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of seniorenwoningen staan welzijn en barrièrevrij wonen bovenaan het verlanglijstje. Voor verzorgingsbehoeftigen of mensen met een mobiele handicap zijn dat zelfs elementaire zaken. Daarom zijn het met name deze voorzieningen die op het gebied van gebruiks- en toegangsgemak het goede voorbeeld dienen te geven. Dat vraagt dan wel om de juiste technische oplossingen. Deuren met een grote doorgangsbreedte bijvoorbeeld, maar ook aanrakingsvrij openen en sluiten in het gehele gebouwcomplex.

De automatische schuifdeuraandrijving ES 200 opent en sluit automatisch de toegang en sluit harmonieus aan bij de algehele vormgeving van het gebouw.

Adv_Dorma_Barrierevrij bouwen 

Daarnaast voldoen DORMA glijarmdeurdrangers aan de norm DIN SPEC 1104. Deze adviseert het gebruik van handbediende sluitinrichtingen die de openingskracht in het gebied tussen 2° – 60° met 40% reduceren. Bij DORMA glijarmdeurdrangers met EASY OPEN technologie (Cam Action) reduceert de hartvormige nokkenas de bij opening te overwinnen weerstand direct en met een voelbaar verschil. Dit “Easy open” gemak wordt vooral door kinderen, ouderen en minder validen gewaardeerd.

Het glijarmdeurdrangersysteem TS 93 met EASY OPEN technologie heeft een gering openingsmoment. Dit zorgt voor bijzonder eenvoudig en moeiteloos openen van de deur.

Adv_Dorma_Barrierevrij_Bouwen 

Service begint al bij de deur

Barrièrevrijheid in hotels mag tegenwoordig geen kwestie van het aantal sterren zijn. Moderne techniek biedt immers de mogelijkheid, iedere gast overal drempelloos toegang te bieden. Het DORMA productgamma omvat uitnodigende oplossingen die een fraai design koppelen aan geavanceerde functionaliteit. Zo ontstaat comfort waarvan iedere gast kan genieten.

De XS-cilinder biedt eenvoudige toegangscontrole via een tag of een pas. Gemakkelijk hercoderen bij kaartverlies of wisseling van gebruiker is probleemloos mogelijk.

Adv_Dorma_Barrierevrij_Bouwen 

DORMA Service – op locatie aan het werk

Via een uitgebreid onderhoud- en reparatieservice waarborgt DORMA duurzaam en betrouwbaar de veilige- en onberispelijke werking van haar deursystemen.Met name voor DORMA producten die gebruikt worden in vluchtwegen is dat uitermate belangrijk.

Onze DORMA adviseurs voorzien u graag van meer advies en informatie.

DORMA is wereldwijd de betrouwbare partner voor premium oplossingen service die de toegankelijkheid van gebouwen verbeteren.

DORMA Nederland B.V.
0488-418100
info@dorma.nl
www.dorma.nl

Reageer op dit artikel