artikel

Sanitaircollectie Axor Urquiola

productnieuws

Voor de badkamercollectie, die het designermerk Axor van Hansgrohe samen met Patricia Urquiola ontwikkelde, liet de ontwerpster zich inspireren door archetypen zoals de klassieke tweegreeps mengkraan, de wastobbe en de Aziatische paravent, een kamerscherm. Producten als deze werden opnieuw geïnterpreteerd en ontworpen.

Sanitaircollectie Axor Urquiola

Patricia Urquiola onderstreept met haar nieuwe kranen voor de wastafel en het bad nogmaals de kenmerken van haar badkamercollectie. De zinnenprikkelende vormgeving en de voor de ontwerpster typerende versmelting van vorm en functie toont de inspiratie uit de natuur. De grepen lijken als takken asymmetrisch uit het kraanlichaam te groeien.

Opvallende grepen

Dankzij de grote openingen zijn de grepen comfortabel te bedienen. De klassiek vormgegeven viergats badrandmengkranen volgen het design van de driegats wastafelmengkranen, zodat een consequent ontworpen badkamer mogelijk is. Ook bij de badrand- en tegelrandmengkranen vormen de opvallende grepen het typerende kenmerk van het productdesign.

 

Blikvanger in de douche

Een zowel optische als functionele blikvanger is de douchezuil met thermostaatkraan. De vormgeving hiervan is aangepast op de ééngreeps wastafelmengkraan. Dankzij de combinatie van de rechthoekige hoofddouche en de asymmetrisch geplaatste kraangrepen is het complete douchesysteem een blikvanger in de badkamer.
De brede hoofddouche met een afmeting van 251 x 151 mm is perfect op de ergonomie van het lichaam afgestemd en voorzien van AirPower technologie. In de douche wordt water met lucht verrijkt, waardoor een volle, zachte doucheregen ontstaat.

Reageer op dit artikel