artikel

De vrijheid van Axor Bouroullec

productnieuws

Designmerk Axor van Hansgrohe ontwikkelde samen met de Franse broers Erwan en Ronan Bouroullec een uniek badkamerconcept met als thema ´individualisering in de badkamer´: als in een spel kunnen de kranen op vele manieren met planchetten en wastafels, het bad en bij de douche gecombineerd worden tot alle individuele wensen zijn vervuld.

De vrijheid van Axor Bouroullec

 

De ontwerpers zijn steeds op zoek naar de juiste balans tussen vorm en functie van een object, evenals de interactie tussen de gebruiker en de omgeving. Bij Axor Bouroullec kunnen de kranen vrij ingedeeld worden: op een geïntegreerd planchet, dat als centraal designelement steeds terugkomt in deze collectie, voor of naast de wastafel of op de wand. Als resultaat biedt de badkamercollectie een veelvoud aan individuele vormgeving- en oplossingsmogelijkheden.

De sleutel tot de collectie: het spel met de planchetten

Het planchet speelt binnen de collectie de hoofdrol en vormt een consequent element voor design, functie, service en comfort. Zo kunnen de planchetten overal in de badkamer ingezet worden: als wastafelelement waar de kraan op geplaatst kan worden of als nuttig, ruimtebiedend accessoire. Ook de Axor Bouroullec opbouwkranen zijn verbonden aan het principe van comfort, service en multifunctionaliteit: met hun planchetten zijn de watervoerende elementen voor wastafel, douche en bad tegelijkertijd een praktisch meubel.

  

Compositie

Bij de wastafel bieden de planchetten niet alleen veel plaats voor persoonlijke spullen, tegelijkertijd zijn zij ook de basis voor de keuze uit vele compositiemogelijkheden van kraan en wastafel. De kraanuitlopen en -grepen zijn vrij te plaatsen op de planchetten – en wel precies daar, waar zij in de individuele situatie gebruikt gaan worden: bijvoorbeeld op een plaats die voor kinderen makkelijk bereikbaar is of op een positie die zich uitstekend voor linkshandige gebruikers leent. Of een plek die kenmerkend is voor iemands persoonlijke smaak. In combinatie met de wastafels, die als wand- of inbouwmodel met één of twee geïntegreerde planchetten verkrijgbaar zijn, vermenigvuldigen de vormgeving- en indelingopties zich verder. Ook bij de Showerpipe spelen de planchetten een centrale rol: zowel praktisch om spullen op te zetten als functioneel, omdat het water erdoor wordt gevoerd.

“Uiteindelijk heeft iedereen de vrijheid om te beslissen welke oplossing voor hem of haar het beste is”, aldus Ronan en Erwan Bouroullec.

Meer informatie over deze collectie is te vinden op www.hansgrohe.nl.

Reageer op dit artikel