artikel

Cellulose en houtvezel als basis voor duurzame isolatie

productnieuws

Warmteplan heeft cellulose en houtvezel gecombineerd tot complete vloer-, dak- en gevelconcepten, inclusief wind- en luchtdichting, koudebrug-onderbrekende I-balken, wandverwarming en binnen- en buiten afwerking. De concepten berusten op natuurlijke principes.

Cellulose en houtvezel als basis voor duurzame isolatie

Met de toenemende isolatie-eisen wordt zomerkoeling steeds belangrijker. Bij zwaar geïsoleerde lichte (passief) bouwconstructies is het ’s zomers moeilijk om voldoende warmte af te voeren. Met Homatherm houtvezel- en celluloseplaten en Isofloc geblazen cellulose kan dit probleem constructief worden opgelost. Cellulose en houtvezel combineren goede isolatiewaarden met een hoge thermische massa. Daardoor duurt het langer voordat de zonnewarmte de ruimte binnendringt.

Binnenklimaat

Bouwfysisch zijn deze producten veiliger omdat ze natuurlijk en dynamisch met vocht omgaan. Bij een goede opbouw zal de constructie bijdragen aan een constanter en comfortabel binnenklimaat.

Reageer op dit artikel