artikel

Gira Control 9 en 19 Client

productnieuws

De touchpanels Gira Control 9 Client en Gira Control 19 Client zijn bedieningsapparaten voor het KNX/EIB-systeem. De aanduidingen 9 en 19 staan voor de beelddiagonaal in inch. Beide apparaten moeten aan de Gira HomeServer 3 of aan de Gira FacilityServer worden gekoppeld.

Gira Control 9 en 19 Client

Via de touchscreens heeft de gebruiker overzicht en controle over de complete gebouwbesturing en regelt deze intuïtief. Alle functies zijn binnen twee menuniveaus bereikbaar. Detailinformatie en specifieke bedieningselementen worden in pop-upvensters weergegeven. Het display kan uit alle richtingen goed worden afgelezen; led-achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het display ook onder ongunstige lichtomstandigheden goed zicht- en afleesbaar is. Met de Control 19 kunnen alarmmeldingen en tijdsverloopdiagrammen worden weergegeven (bijvoorbeeld van het energieverbruik), e-mails worden opgevraagd en internettoepassingen worden gebruikt en geïntegreerd. De panelen worden in de wand gemonteerd. Het aluminium afdekraam omsluit een glasplaat in de kleuren zwart, wit, mint of umbra. Daarmee passen de touchpanels visueel bij de schakelaarseries Gira Esprit glas en Gira Esprit glas C.

Reageer op dit artikel