artikel

Stoel Stem van Crassevig door Patrick Norguet

productnieuws

De Franse ontwerper Patrick Norguet maakte een stoel die volledig bestaat uit aluminium buizen, zonder het gebruik van verbindingsmiddelen of lijm. Dit innovatieve ontwerp, zonder naden, heet Stem en is gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan dit jaar.

Stoel Stem van Crassevig door Patrick Norguet

 

 

 

 

 

 

De stoel Stem komt voort uit een succesvol technisch experiment van het Italiaanse designmerk Crassevig en Patrick Norguet. De aluminium buizen zijn in de gebogen rugleuning geplaatst door middel van speciaal ontworpen kunststof inzetjes, die daar onder hoge druk zijn geplaatst.

 

Doordat de stoel is vormgegeven als een mand, heeft hij een karakteristiek uiterlijk, en een comfortabele zit. De zitting is vervaardigd van polyurethaan en is ook verkrijgbaar in een gestoffeerde uitvoering. De stoel is licht van gewicht en geschikt voor gebruik buitenshuis. Crassevig levert de Stem in zwart, wit of rood.

 

Reageer op dit artikel