artikel

Kindermeubelencollectie Richard Lampert

productnieuws

Het Duitse meubelmerk Richard Lampert stond dit jaar op de Salone del Mobile met een geheel nieuwe meubelcollectie, speciaal bedoeld voor kinderen. Daarvoor zette hij gerenommeerde ontwerpers in als Bertjan Pot, Eric Degenhardt en DoshiLevien. De resultaten zijn inventief en geschikt voor onderwijs- en zorgprojecten.

Kindermeubelencollectie Richard Lampert

In de collectie van Richard Lampert bevinden zich een bureau en bankje, een speeltafel, een kast, een hoge stoel en een loungefauteuil. Het zitmeubel Pit Stop, ontworpen door Bertjan Pot, is een zitzak met een bijzonder productieproces. De stoffering bestaat uit een gebreide wollen hoes, die speciaal is ontworpen in de vorm van een autoband en in keer is geproduceerd. Zelfs details als het profiel, de zijkanten en het geïntegreerde logo zijn in een keer gebreid, zodat er geen enkel materiaal overblijft.

 

 

De naden en de stof hebben een rug van fleece, zodat het zitgedeelte heerlijk aanvoelt. Pit Stop heeft een diameter van 80 cm en een hoogte van 30 cm.

Het hobbelpaard Rocker is ontworpen door DoshiLevien, oftewel Nipa Doshi en Jonathan Levien uit Groot-Brittannië. Rocker heeft een kunststof lichaam in de vorm van een zandloper, dat rust op twee houten bogen. Het eenvoudige ontwerp kan daarom in allerlei omgevingen worden toegepast.

 

Reageer op dit artikel