artikel

Green Hybrid Heating

productnieuws

Green Hybrid Heating combineert lucht-water-warmtepompen met zonnecollectoren. Het systeem maakt de gasketel overbodig waardoor het verbruik van primaire energie drastisch vermindert.

Green Hybrid Heating

 

 

 Het geïntegreerde koel- en verwarmingsysteem heeft één centrale boiler voor het warme water onttrokken uit de gratis zonne-energie en het water dat met hoog rendement wordt opgewarmd door de warmtepomp. Dankzij hoogrendementspanelen (absorptiecoëfficiënt: 95%) levert het systeem gratis energie uit de zon, ook als het bewolkt is. In combinatie met warmtepompen die een COP halen tussen 3,6 en 4,5 levert dit een besparing op de energiefactuur van ca. 25% ten opzichte van de gemiddelde moderne condenserende gasketel. Ook in barre winters. De warmtepomp levert met gemak warm water van 60°C terwijl het buiten 20°C vriest.

Reageer op dit artikel