artikel

Berker KNX

productnieuws

Het energieverbruik van een huis dat is uitgerust met domotica daalt met ongeveer 10%, doordat verlichting en verwarming effectief worden afgestemd op woongedrag. Tegelijkertijd vergroten de slimme toepassingen het comfort. Berker KNX technologie koppelt alle elektrische apparatuur in een woning met elkaar en met het internet.

Berker KNX

Apparaten kunnen daardoor onderling communiceren en eenvoudig worden bestuurd vanuit een centraal display of met een smartphone. Naast de licht- en temperatuurregeling kunnen audio, video en witgoed worden afgestemd op het gedrag van bewoners. Op het gebied van veiligheid kan het systeem worden aangesloten op een intercom met camera bij de voordeur, maar het is ook mogelijk om een compleet beveiligd huis te realiseren, met automatisch vergrendelbare ramen en deuren die reageren op bewegingsensoren. De KNX technologie die Berker toepast is een basissysteem. Na installatie van de basistechnologie kan een huis verder worden geautomatiseerd en geprogrammeerd. De woning wordt bestuurd met een touchscreen op een centrale plaats in het huis, met voorgeprogrammeerde schakelaars elders in huis, of via een app op een computer of smartphone.

Reageer op dit artikel