artikel

Stoel Blues en tafel Big Table van Bonaldo

productnieuws

Op de Salone del Mobile in Milaan presenteerde Bonaldo de nieuwe collectie meubelen, die is te kenmerken als minimalistisch en strak. Dit geldt voor zowel de stoel Blues, een ontwerp van Pocci en Dondoli, als voor de Big Table, ontworpen door Alain Gilles.

Stoel Blues en tafel Big Table van Bonaldo

 

 

De Blues is een polipropyleen stoel, gemaakt met rotatie gasdruk en wordt door Bonaldo geleverd in wit, lichtgrijs, antraciet, duifgrijs en oranje. Blues is eenvoudig vormgegeven, geïnspireerd op de traditionele eetkamerstoel met een houten frame en rieten zitting.

 

In dit geval is alles in kunststof uitgevoerd, waardoor de stoel een moderne uitstraling heeft en zowel in de woonkamer, keuken als op kantoor of in een wachtruimte kan worden gebruikt.

 

“Een sterke persoonlijkheid die continu in beweging is, alsof hij loopt”, zo beschrijft de Belgische ontwerper Alain Gilles zijn ontwerp Big Table. Deze royale tafel, vervaardigd uit hout, metaal en glas, ziet er vanuit ieder ander gezichtspunt anders uit. Dit optische effect ontstaat door het verschil in breedte van de lasergesneden en gevouwen metalen poten en wordt benadrukt door de verschillende kleuren. De poten van de Big Table zijn in drie kleurvarianten verkrijgbaar: geheel in wit of in de kleurencombinaties koraalrood-oranje-groen-lila en in de bruingrijstinten poederroze, duifgrijs, bruin en amarant.

 

Het rechthoekige tafelblad levert Bonaldo zowel in een vaste als in een uitschuifbare versie. Ook kan de tafel eventueel op maat worden geleverd met een blad van houtfineer of een glazen blad. Met ingang van 2011 is deze tafel ook leverbaar met een massief blad van notenhout. Als de tafel met een verlengbaar fineerblad wordt uitgevoerd, loopt de houtstructuur van het tafelblad door in de verlengbladen.

 

Reageer op dit artikel