artikel

Kruk Wigli van Milani door Aad van Dommelen

productnieuws

Op de beurs 100% Design in Rotterdam is de Wigli voorgesteld. Deze kruk is vervaardigd uit gestoomd beukenhout en wordt gekenmerkt door haar dynamische zitting. Het idee erachter is dat voortdurende beweging van het lichaam rugklachten kan voorkomen.

Kruk Wigli van Milani door Aad van Dommelen

Fraaie en duurzame producten maken is het doel van de Nederlandse ontwerpers Aad van Dommelen en zijn zakenpartner Alphons Hesselmann, die samen de Wigli lanceerden.

De schuine zitting  in rustpositie onderscheidt de Wigli van haar soortgenoten. Op het eerste gezicht lijkt het of de stoel geen steun zal bieden, maar de zitting kan echter in alle richtingen kantelen. Hierdoor worden  rug- en buikspieren getraind tijdens zittend werk. In tegenstelling tot de meeste ergonomische stoelen, hoeft er aan de Wigli niets te worden ingesteld.

Milani levert de Wigli in drie zithoogtes: 45 cm, 48 cm en 51 cm.

Reageer op dit artikel