artikel

Elektrische muurverwarming

productnieuws

Het Renovatie-energieconcept maakt gebruik van elektrische muurverwarming met een onzichtbaar polymeer verwarmingselement.

Elektrische muurverwarming

De muren worden verwarmd door matten van polymeer (een synthetisch rubber) die op gipsplaten zijn geplakt. Door de aansluiting van zwakstroom begint elektrische stroom door ketens van carbondeeltjes te lopen, waardoor de temperatuur stijgt tot een vooraf bepaalde waarde. Bewegingssensoren stellen het systeem alleen daar in werking waar iemand aanwezig is. Al snel is er een aangename gevoelstemperatuur bereikt, wat bij een conventioneel systeem veel langer duurt. Het concept is milieuvriendelijk, betaalbaar en gebruikers vinden het comfortabel. In de toekomst kan het verwarmingssysteem worden aangestuurd via de mobiele telefoon of internet. De wandverwarming is afgestemd op andere duurzame onderdelen van het concept, zoals een warmteterugwininstallatie en een hoogwaardige isolatie.

Reageer op dit artikel