artikel

Compacte inline pompen voor hoogbouw

productnieuws

Etaline-R is een nieuwe serie compacte inlinepompen. De krachtige circulatiepompen voor verwarmings- en klimaatregelingssystemen vragen aanzienlijk minder ruimte dan conventionele fundatieplaatpompen.

Compacte inline pompen voor hoogbouw

Het nieuwe omvat pompen in veertien afmetingen met een maximaal motorvermogen van 315 kW. De maximale capaciteit bedraagt 1.900 m3/uur, terwijl de maximale opvoerhoogte 97 meter bedraagt. Het nodulair gietijzeren pomphuis en de mechanische asafdichtingen zijn ontworpen voor een maximale bedrijfsdruk van 25 bar. Deze hoge drukklasse is vereist omdat de leidingnetten in hoogbouwomgevingen als gevolg van de statische hoogte vaak zijn uitgelegd op 25 bar. Iedere pomp wordt geleverd met een waaier die is aangepast op het bedrijfspunt. Op deze manier wordt gegarandeerd dat de hydraulische efficiëntie van de pomp optimaal is en de pomp niet wordt overgedimensioneerd. Verder wordt ieder aggregaat geleverd met een IE2 elektromotor. De hoge efficiëntie hiervan draagt bij aan de energiezuinigheid.

Reageer op dit artikel