artikel

Advertorial – Verlichtingssysteem Crown door Michele De Lucchi

productnieuws

Dit is de natuurlijke evolutie van de armatuur ontwikkeld met Michele De Lucchi voor iGuzzini voor de verlichting van het plein en de tuinen van het Venaria Reale paleis in Turijn. De juiste combinatie van design, functie en toegepaste technologie.

Advertorial – Verlichtingssysteem Crown door Michele De Lucchi

 

 

 

 

Crown uit 2011 is het nieuwe verlichtingssysteem voor stedelijke inrichting en zijn ronde, kroonvormige kop is geïnspireerd op de vele koningen die het Savooise paleis bewoonden.

De positie van de armen die de verlichtingskop ondersteunen bepaalt de verschillende versies van het systeem: centraal voor een symmetrische optiek en aan de zijkant voor een asymmetrische en straatoptiek.

Of de positie nu centraal of lateraal is, de verbinding tussen de kop en armen is onzichtbaar. De armatuur is een formeel unicum dat het systeem een vloeiend en licht design geeft en zo perfect – mede dankzij het uitstekende visuele comfort – in de meest uiteenlopende stedelijke architecturale contexten past: historische centra, voetgangersgebieden, pleinen en straten waar zowel voertuigen met gematigde snelheid als voetgangers komen, parken en tuinen.

advertorial Crown 

Beschermd tegen stof en regen

Een speciale hermetische afsluiting beschermt de verlichtingskop en de lichtbronnen erin tegen stof en regen. Deze bescherming garandeert, samen met de perfect horizontale glasplaat aan de onderkant, een duurzame lichtefficiëntie evenals volledige naleving van de normen inzake lichtvervuiling.

Volgens schattingen zal over een periode van tien jaar de afname van de lichtstroom als gevolg van bevuiling van de reflector en de lamp zich in het Crown-systeem beperken tot een bescheiden 5%.

Milieuvriendelijk

Ook op het gebied van milieuvriendelijkheid onderscheidt Crown zich:

–    alle onderdelen van de lantaarn kunnen gescheiden worden, waardoor hun verschillende materialen aan het eind van hun levensduur gerecycled kunnen worden. Als de plaat waar de leds in zitten kapotgaat of versleten is, kan deze in haar geheel vervangen worden;

–    de selectie van de lampen in het systeem en enkele ad hoc ontwikkelde inrichtingen zijn gericht op aanzienlijke energiebesparing, terwijl er wel licht van zeer hoge kwaliteit en duurzame kleurweergave worden gegarandeerd;

–    de versies met ledstraatverlichting kunnen op afstand, op gecentraliseerde wijze worden beheerd, of met behulp van afzonderlijk geprogrammeerde intelligente elektronica zonder gebruik van management- en controlesystemen. Hierdoor kunnen de lichtstroomniveaus worden beheerd op basis van de werkelijke behoefte en kan het energieverbruik van de installatie met circa 45% worden gereduceerd.

In de versies met symmetrische optiek met G12- en Cosmowhite-lampen kunnen speciale lichtstroomrecuperatoren de schaduwen van de armen verminderen en de lichtemissie gelijkmatig maken.

 advertorial Crown 

Paaltoparmatuur

Crown kan ook alleen als paaltoparmatuur worden gemonteerd op palen met een diameter van 60 mm tot 102 mm, en indien nodig met gebruik van de twee speciale adapters.

Zoals voor alle producten van iGuzzini geldt, is het onderhoud zeer eenvoudig en vereist het in het geval van Crown geen enkel gereedschap.

Technische kenmerken

De technische kenmerken van de armaturen zijn conform de norm EN60598-1 en bijzondere eisen.

Isolatieklasse II
IP66
IMQ- ENEC
IMQ Performance
Lichtbronnen
Led
Hogedruknatrium
Metaalhalogenide
Cosmowhite

Meer informatie

iGuzzini illuminazione Benelux BVBA
Showroom kantoren: Museumstraat 11 Bus A,
2000 Antwerpen
Contact: De heer Ronan Felix
Tel: +31 (0)317 497 865
E-mail: felix@iguzzini.be

Contacten in Nederland

Ron Vermeulen: key account Zeeland, Noord Brabant Limburg; mobiel 06 519 05 109; e-mail vermeulen@iguzzini.nl

Henry Timmer: key account Zuid Holland, Utrecht, Gelderland Overijssel; mobiel 06 514 38 585; e-mail timmer@iguzzini.nl

Eric Dreier Gligoor: key account Noord Holland, Flevoland, Friesland, Groningen Drenthe; mobiel 06 227 99 306; e-mail dreier@iguzzini.nl

Reageer op dit artikel