artikel

Stoel Konrad van Lapalma door Anderssen & Voll

productnieuws

De Noorse ontwerpers Anderssen & Voll ontwikkelden voor Lapalma een houten stoel, onder het motto ‘do less yet better’. Bedoeling was een stoel te maken die in vormgeving en materialisering bijzonder eenvoudig is, en tegelijkertijd een erg verfijnde uitstraling heeft.

Stoel Konrad van Lapalma door Anderssen & Voll

 

 

 

De stoel Konrad is het eindresultaat van dit proces, en is gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile in Milaan. De stoel heeft een minimalistisch frame, en bestaat uit zeven onderdelen die in een uitgebalanceerde compositie zijn samengebracht. Lapalma produceert de stoel, die licht is maar stevig en aan klassieke Scandinavische ontwerpen doet denken. Tegelijkertijd heeft de stoel een huiselijke uitstraling en verleent het design van Anderssen & Voll het materiaal hout moderne en innovatieve eigenschappen.

 

De Konrad representeert het duurzame beleid van het Italiaanse meubelmerk Lapalma: de stoel is geproduceerd in de nieuwe fabriek die draait op zonne-energie. Het hout komt van duurzaam beheerde bossen. Lapalma levert de stoel in wit eiken, zwartgebeitst eiken, wit gelakt en met een gestoffeerde zitting.

 

Reageer op dit artikel