artikel

Natuhome

productnieuws

Natuhome is een duurzaam, cradle to cradle prefab bouwconcept. De basis wordt gevormd door een kolom die alle installatietechnische onderdelen van een woning herbergt.

Natuhome

Vanuit deze kern gaan de leidingen voor de vloerverwarming, ventilatieafvoerlucht en de elektriciteit naar de woon- en slaapvertrekken. De Natu Energy Column is onderdeel van een aantal duurzame, geprefabriceerde design-woningen woningtypen die architect Maarten Min van Min2 Bouw-Kunst heeft getekend voor ontwikkelaar Natuhome. De energiekolom, die bestaat uit vier verdiepingen met een vloeroppervlakte van 2,5 bij 2,5 meter, wordt in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats als één geheel geplaatst. Basis van de kolom, waarin ook de keuken, de badkamer en de meterkast zijn ondergebracht, is een lucht/water warmtepomp voor de verwarming en het warme tapwater. Dit warmtepompsysteem heeft een binnen- en een buitendeel en is in de bovenste twee verdiepingen geplaatst. Omdat prefabricage het uitgangspunt is, is in principe niet gekozen voor grondgebonden energiesystemen, maar deze zijn wel toepasbaar. De woningen worden zoveel mogelijk cradle-to-cradle gebouwd door een vaste kern van partners, waaronder prefab-bouwer Vurenhawa, TNO, Grontmij, Royal Mosa, Breman installatietechniek, Vroom funderingstechnieken, en SW Groep. Het concept zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit van wonen voor bouwprijzen tussen de 97.000 en 194.000 euro.

 

Reageer op dit artikel