artikel

Advertorial – Innovatieve, energiezuinige verlichting voor openbare ruimtes

productnieuws

Een aantal Nederlandse bedrijven heeft kennis en kracht gebundeld om een nieuw type verlichting te ontwikkelen voor openbare ruimtes. Het resultaat is een innovatief, energiezuinig en uiterst efficiënt LED-armatuur, de ‘Polaris’ geheten. En niet minder belangrijk: dit armatuur draagt bij aan een groter gevoel van veiligheid in openbare ruimtes.

Advertorial – Innovatieve, energiezuinige verlichting voor openbare ruimtes

 

Optimaal verlichten

De Polaris is een volwaardige vervanger voor een 8 Watt TL-armatuur, veel gebruikt in de sociale woningbouw. In het nieuwe armatuur zijn de sterke kanten van LED uitgebuit om optimaal energie te besparen. Zo functioneert LED feilloos bij lage temperaturen, waardoor het een zeer geschikte lichtbron voor buiten is. Ook kunt u LEDs naar behoefte aan en uit schakelen. Met dit armatuur gaat u zo economisch mogelijk om met licht: u ‘verspilt’ zo min mogelijk. Een speciale lens in het armatuur stuurt het licht met een haast chirurgische precisie. Het resultaat: een zeer gelijkmatig verlicht vlak. De Polaris is leverbaar met een corridorlens voor gangen en galerijen, en met een squarelens voor portieken en entrees.

HBI Parkeerverlichting 

Optimaal besparen

Waarom een kelderruimte onnodig 24 uur per dag voluit verlichten? Waarom de buitenverlichting de hele nacht op 100% laten branden? Met de Polaris hoeft dat niet langer! De Polaris kunt u standaard op een LOW level laten branden. Dit betekent: op circa 20% van de capaciteit. Daarbij verbruikt deze slechts 2,5 Watt, terwijl de levensduur van de LED’s enorm toeneemt. Met een externe PIR, radar, tijdklok of trappenhuisschakelaar schakelt de Polaris over op HIGH level, alleen als dat écht nodig is. Zo bespaart u veel energie, zonder in te leveren op veiligheid. LOW level biedt namelijk een voortreffelijke evacuatieverlichting. De Polaris is ook leverbaar met ingebouwde schemerschakelaar.

Optimale veiligheid

Omdat de Polaris zeer gelijkmatig vlakken verlicht, is deze ook bijzonder geschikt als noodverlichtingsarmatuur. Bij netspanningsuitval schakelt de armatuur over op batterijvoeding met een brandduur van ruim 6 uur. Aangezien batterijen slecht tegen kou kunnen, is de Polaris voorzien van een batterijverwarming. Zodra het gaat vriezen, worden de batterijen verwarmd, zodat zelfs bij buitentemperaturen van -20°C de batterijen nog hun capaciteit behouden.

HBI Galerij 

Proefproject in Geleen

In een appartementencomplex van een lokale woningbouwvereniging in Geleen is de proef op de som genomen. De eerste verdieping is uitgerust met vijf Polaris-wandarmaturen met corridorlenzen. Op de begane grond en op de tweede verdieping van het complex brandt nog de traditionele verlichting (8 Watt TL). Op de foto’s ziet u meteen het verschil. De oude armaturen verspreiden het licht naar alle kanten, terwijl de Polaris-armaturen het licht efficiënt en gelijkmatig naar de grond sturen. Een prettige en hoogwaardige verlichting die het welbevinden en het veiligheidsgevoel van de bewoners vergroot.

Meer informatie:
www.norled.nl
www.hbi-noodverlichting.nl

 

Reageer op dit artikel