artikel

Acht bouwlagen koud gestapeld

productnieuws

Bouwcombinatie Ursem-Trebbe bouwt 504 studentenwoningen in Leiden. Het gaat om twee torens van acht bouwlagen: het hoogst dat in Nederland met prefab units is gebouwd.

Acht bouwlagen koud gestapeld

Trebbe is verantwoordelijk voor de interne staalconstructie, Ursem Bouwgroep voor de sleutelklare woningen, die koud op elkaar worden gestapeld. De woningen zijn bijna 30 m2 groot en voorzien van een keuken, badkamer en toilet. De bouw van de torens, die zijn ontworpen door Claus en Kaan, ging eind 2009 van start. Sindsdien heeft Ursem-Trebbe het plan ontwikkeld, de bouwaanvraag verzorgd, de grond bouwrijp gemaakt en de eerste toren gebouwd. Vanaf eind 2011 worden de studentenwoningen opgeleverd. Het plaatsen van de units gaat met ongeveer tachtig woningen per week.

Reageer op dit artikel