artikel

Stoel Spun van Magis door Thomas Heatherwick

productnieuws

Een van de prototypes, die Magis vorig jaar op de Salone del Mobile toonde, is de Spun van Thomas Heatherwick. Deze roterende schommelstoel van polyethyleen is nu in productie genomen en leverbaar in rood, paars, donkerpaars en geel.

Stoel Spun van Magis door Thomas Heatherwick

 

 

Een van de eerste associaties die opkomen bij het zien van dit ontwerp is een tol. Toch is het mogelijk om op dit ontwerp van de Britse architect Thomas Heatherwick te zitten.

 

Het ontwerp komt voort uit onderzoek of een compleet symmetrische ronde vorm een comfortabele stoel zou kunnen vormen. Het eindresultaat is niet meteen herkenbaar als een stoel, en als hij rechtop staat, lijkt het meer een sculptuur. Maar je kunt er in zitten, in heen en weer schommelen, in achteroverleunen en 360 graden om je as draaien. Magis heeft het ontwerp uitgevoerd in polyethyleen, waardoor de Spun ook buiten kan worden gebruikt.

 

Reageer op dit artikel