artikel

Advertorial – Misbruik KOMO harder aanpakken

productnieuws

Het KOMO Keurmerk is met een naamsbekendheid van boven de 90 procent verreweg het meest veelzeggende en waardevolle keurmerk binnen de bouwketen. Helaas is dat ook de reden dat het soms onterecht gevoerd wordt. Directeur Lodewijk Niemöller: “We gaan het misbruik nog harder aanpakken! Daarnaast is op onze site ook eenvoudig te checken wie er KOMO gecertificeerd zijn”.

Advertorial – Misbruik KOMO harder aanpakken

 

 

KOMO is hét keurmerk voor de gehele professionele bouwketen. Als marktleider in gecertificeerde bouwkwaliteit waarborgt de onafhankelijke stichting KOMO de toegevoegde waarde van het KOMO-keurmerk, zoals desgevraagd directeur Frank Nijholt van Safety Level in Heerenveen, producent van exclusieve glasbalustrades, kan beamen: “Het KOMO certificaat is voor onze opdrachtgevers zekerheid dat het product aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. Het is een waardevol keurmerk bij de verkoop van ons product.”

Schadevergoeding

KOMO-directeur Niemöller: “Het is triest, maar er zijn nog steeds bedrijven die onterecht ons keurmerk gebruiken. Daar zijn we altijd al erg spits op geweest, maar we zijn nu aan het onderzoeken of we daar juridisch verder in kunnen gaan. Schadevergoeding, ‘naming & shaming’, het zijn allemaal opties die we in overweging hebben. Het kan gewoon niet zo zijn dat een paar rotte appels over de rug van duizenden betrouwbare en hardwerkende ondernemers onterecht meeprofiteren van de reputatie van het KOMO-merk.” Via de KOMO-website kunnen bedrijven en overheden echter ook eenvoudig zelf controleren of een bedrijf terecht het keurmerk voert.

advertorial KOMO Keurmerk 

Meer KOMO-keurmerken

Naast het algemene KOMO-keurmerk, terug te vinden op duizenden producten, processen en diensten, zijn er aparte keurmerken voor diverse stadia in het bouwproces. Dat zijn KOMO-Afbouw, gericht op de afbouwfase in de woning- en utiliteitsbouw, KOMO-Instal, dat de vakbekwaamheid van installatiebedrijven zichtbaar maakt en KOMO-Klimkeur, dat ladders en trappen als veilig voor professioneel gebruik herkenbaar maakt.

Reageer op dit artikel