artikel

Verrassende mosdesigns

productnieuws

Groene Gevel Design combineert een verrassende vormgeving met groen. De gevelontwerpen in mos geven een gebouw een groene uitstraling en fleuren het straatbeeld op.

Verrassende mosdesigns

Volgens het bedrijf zijn mossen de beste opnemers van schadelijke stoffen. Bovendien vergen ze geen onderhoud en hebben ze geen wortels, waardoor de mat waarop de mossen groeien dun en licht kan worden gehouden. Mossen halen hun voeding uit de lucht en regenwater, waardoor ze op elke locatie kunnen groeien en niet hoeven te worden verzorgd. Ze houden regenwater een tijd vast, wat zorgt voor een natuurlijke vertraging in de regenwaterafvoer en ze nemen fijnstof op. Dit wordt deels afgebroken en deels verteerd. Verder heeft mos een geluidsdempende werking.

Reageer op dit artikel