artikel

Toiletsysteem DuoFresh van Geberit

productnieuws

Onaangename geuren in (openbare) toiletruimtes of badkamers worden door het innovatieve toiletsysteem DuoFresh direct vanuit de toiletpot verwijderd. Met één druk op de knop wordt de lucht gezuiverd en vervolgens weer gelijkmatig fris afgegeven.

Toiletsysteem DuoFresh van Geberit

 

 

Dit systeem zorgt voor een grondige en milieuvriendelijke geurverwijdering in tegenstelling tot de huidige – vaak minder doeltreffende – oplossingen als luchtverfrissers en ventilatiesystemen.

Geberit bedacht een systeem dat in de wand is te bouwen; een knop op de bovenzijde van de bedieningsplaat activeert het geurzuiveringssysteem achter de muur. Dit systeem maakt gebruik van een actief koolstoffilter om de lucht uit de pot te zuiveren en vervolgens weer vrij te laten.

  

DuoFresh geeft tevens fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een houder geïntegreerd waar hygiënisch een stortbakblokje geplaatst kan worden ter vervanging van de – vaak – onhygiënische toiletblokhouder aan de wc-rand. De DuoFresh verwijdert geuren bij de bron en gaat daarmee verder dan luchtverfrissers, die geuren alleen camoufleren, en ventilatiesystemen, waarbij de lucht zich eerst door de hele badkamer verspreidt.

Met één druk op de knop wordt het geurzuiveringsonderdeel ingeschakeld. Na 10 minuten schakelt het automatisch weer uit, maar het is ook handmatig te stoppen. De bedieningsplaat van DuoFresh heeft een strak design, dankzij de integratie in het inbouwreservoir. Het systeem is snel geïnstalleerd en behoeft naast een stroomaansluiting geen verdere aanpassingen. Het koolstoffilter is snel en eenvoudig te vervangen, gemiddeld één keer per jaar. Dit innovatieve toiletsysteem werkt in combinatie met de toiletpot van de meeste fabrikanten.

  

 

Reageer op dit artikel