artikel

AVL Glyder van Lensvelt door Atelier van Lieshout

productnieuws

De serie AVL Glyder is een nieuwe reeks modulaire zitmeubelen die zijn ontwikkeld met kunstenaar/ontwerper Joep van Lieshout. De bankstellenfamilie zal worden gepresenteerd op de komende Salone del Mobile in Milaan.

AVL Glyder van Lensvelt door Atelier van Lieshout

 

 

 

Belangrijkste kenmerk van de nieuwe serie is de extreme veelzijdigheid. Glyder kan in allerlei omgevingen worden geplaatst, zowel publiek als privé, en doet dienst voor mensen die werken, leren, relaxen of elkaar ontmoeten.

Het principe dat aan het ontwerp van Atelier van Lieshout ten grondslag ligt is eenvoudig. Elk zitelement is opgedeeld in de componenten waaruit het bestaat: frame, zitting, rug- en armleuningen. Doordat de rugleuning van links naar rechts ‘glijdt’, is het zitmeubel aan alle situaties aan te passen. Poefs completeren de serie, zij kunnen individueel worden gebruikt of met anderen worden gecombineerd.

Uiteraard zijn de verschillende kleuren waarin de zitelementen door Lensvelt worden geleverd, door elkaar te gebruiken.

De AVL Glyder was voor het eerst te zien op Infernopolis, de tentoonstelling van 5000 m2 die Museum Boijmans van Beuningen wijdde aan het werk van Atelier Van Lieshout.

 

Reageer op dit artikel