artikel

Tapijt Carré Modular van Ege

productnieuws

De Deense tapijtproducent Ege streeft ernaar de milieubelasting van het fabricageproces zo veel mogelijk te beperken. Daarom lanceert het bedrijf nu een nieuwe tapijtcollectie genaamd Carré Modular, die wordt gemaakt van restmaterialen uit het eigen productieproces. De collectie is onderdeel van ege’s serie Ecoline, die gebaseerd is op duurzame principes en eenvoudige lijnen.

Tapijt Carré Modular van Ege

 

 

De Deense tapijtfabrikant ege produceert meer dan 5 miljoen m2 tapijt per jaar. Dit betekent dat er in het bedrijf grote hoeveelheden afvalgaren ontstaan. In plaats van deze weg te gooien, heeft het bedrijf in samenwerking met vezelproducent Aquafil een methode ontwikkeld om afvalgaren te hergebruiken in de eigen productie. Deze manier van produceren vormt de basis voor een serie duurzame tapijten, genaamd Ecoline by Ege.

Carré Modular is een goed voorbeeld van een duurzaam product: het bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. De hergebruikte garens zijn afkomstig uit ege’s eigen fabrieken in Herning, Gram en Vejle.

 

Naast Carré Modular bestaat de serie Ecoline by Ege uit een collectie tapijttegels die Barcode Econyl 70 heet.

 

Reageer op dit artikel