artikel

Stoel Royale van Indera door Beaverhausen

productnieuws

Royale is een zachte fauteuil met volumineuze vormen, ontworpen door het jonge designduo Beaverhausen uit Brussel. De gedachte erachter is om de (be)zitter te overladen met comfort. Dit is gedaan door diverse zitkussens op elkaar te stapelen en ze een speciale interne structuur mee te geven, waardoor de rugleuning lichtjes kan buigen.

Stoel Royale van Indera door Beaverhausen

 

 

Verfijnde details als knopen met motieven van kronen en kruizen completeren het ontwerp. De Belgische fabrikant Indera levert Royale in stof of in leer. De stoelen zijn 78 cm breed, hebben een zitdiepte van 72 cm en zijn 74 cm hoog.

 Beaverhausen bestaat uit Mimy A. Diar en Ad Luijten uit Eindhoven. Mimy studeerde af aan Sint-Lukas in Brussel op reclamevormgeving en Ad in marketingcommunicatie. Mimy en Ad zijn geheel autodidact als het op design aankomt. Na het ontwerpen van het interieur van Waffles Sneaker Delicacies, besloten de twee in 2010 zich volledig op het ontwerpen te focussen.

 

 

Reageer op dit artikel