artikel

Nieuw meubelmerk De Juul

productnieuws

De Juul is het nieuwe meubelmerk van Juliëtte van der Hulst uit Haarlem. Behalve ontwerper is zij ook meubelmaker en werkte ze als marketing manager bij Vitra. Ze wil een verbinding maken tussen sterk ontwerp, ambacht, nieuwe technieken en marktkennis. De meubels van De Juul zijn bedoeld voor mensen met gevoel voor tijdloze ontwerpen.

Nieuw meubelmerk De Juul

De eerste ontwerpen van De Juul zijn een kastenserie en enkele fauteuils. De fauteuil is ontstaan vanuit een eindexamenopdracht tijdens de opleiding voor meubelmaker. Ontwerper Juliëtte van der Hulst wilde dat de stoel een ambachtelijke uitstraling zou hebben. Dat is terug te zien in de houtverbindingen, de diagonale lijn in het zijframe en in de rondingen in het frame. De affiniteit met Scandinavië keert terug in de tijdloze, eenvoudige vormgeving.

  

De stoel is gemaakt van Europees eiken en bestaat uit twee identieke frames. De zijkanten zijn hetzelfde, maar ook de rug en zitting zijn identiek. Doordat er veel aandacht is besteedt aan de rugzijde, is de stoel van alle kanten aantrekkelijk om te zien.

De stoel is demontabel en de kussens bestaan uit 100% natuurlijke materialen, stof van Kvadrat en leer van Ohmann Leather. Binnenkort brengt De Juul ook een loungeversie op de markt.

  

De productie van de stoel vindt in Nederland plaats en zijn er drie soorten afwerkingen van het hout mogelijk.

De kasten met het bijzondere decoratieve patroon zijn er in twee varianten: een horizontale cd- en dvd-kast van eiken- of notenhout, naar keuze transparant gelakt of in hoogglanzend wit, antraciet, grijs, oranje en rood. De hoge kast is voorzien van planken en heeft onderin een la. Deze is er in dezelfde afwerkingen en meet 50 bij 210 bij 40 cm.

 

 

Reageer op dit artikel