artikel

Loungescape van Ahrend door Basten Leijh

productnieuws

Omdat op kantoren flexibel moet worden omgaan met de beschikbare ruimte, worden organisatiestructuren en werkwijzes doelgerichter en informeler. Met zijn nieuwe ontwerp voor Ahrend speelt ontwerper Basten Leijh op deze trend in. Loungescape is gemaakt voor Het Nieuwe Werken en andere flexibele werkstijlen.

Loungescape van Ahrend door Basten Leijh

 

 

Loungescape is een modulair en flexibel programma. Of je nu wil werken, overleggen, wachten of loungen; al deze functies zijn door de collectie in te vullen, met oneindig veel verschillende opstellingen. Ahrend Loungescape van Bleijh Concept & Design biedt architecten en interieurontwerpers vrijheid bij het invullen van ruimtes.

Ontwerper Leijh: “Juist door basale vormen te kiezen, zijn de mogelijkheden eindeloos, waarbij toch een herkenbaar visueel beeld blijft bestaan. Die weidsheid en variëteit aan mogelijkheden komt terug in de naam. De Loungescape-modules vormen een soort Legostenen.”

Voorbeelden van deze bouwstenen zijn open en dichte zijwanden, een poef en rugleuningen in diverse hoogten. De rugleuningen van de zitelementen hebben een maximale hoogte van 1.770 mm en kunnen daarmee als wand worden ingezet. Aan de ene kant fungeert het meubel als bank; aan de andere kant als afscheidingswand. Meubels kunnen zo worden opgebouwd dat zij van twee zijden benaderbaar zijn.

Zitelementen zijn te voorzien van een houten tafeltje, voor overleg of om een laptop op te plaatsen. Zo is een loungeplek tevens een flexwerkplek. De afmetingen van de modules zijn gerelateerd aan de standaardhoogten van Ahrend-kasten, zodat alles perfect op elkaar aansluit.

De modules zijn recyclebaar. Er is weinig lijm gebruikt, en alleen op waterbasis. Ook is zo min mogelijk schuim toegepast en zijn de houten tafeltjes gemaakt van gecertificeerd FSC-hout.

 

Reageer op dit artikel