artikel

Hanglamp Tuma van Punkalive door Jukka Lommi

productnieuws

Een van de Scandinavische exposanten op de IMM in Keulen was het Finse merk Punkalive. Niet alleen toonden zij flink wat nieuwe ontwerpen, ook bouwden zij een fraai golvend en licht mini-paviljoen van Kerto. Alle producten en ook de stand zijn vervaardigd van dit restproduct dat Finnforest, hun landgenoten, produceren.

Hanglamp Tuma van Punkalive door Jukka Lommi

 

 

De hanglamp Tuma, een ontwerp van Jukka Lommi, is ook vervaardigd van Kerto. Kerto bestaat uit resten hout, uit het woud dat de fabriek van Finnforest omringt, en dat wordt verlijmd tot planken. Punkalive werkt uitsluitend met dit houtproduct en andere duurzame houttoepassingen.

 

De lamp Tuma bestaat uit lagen fineer die om de lichtbron heen zijn gehangen als ware het gordijnen. Daardoor geeft de lamp een fraai diffuus licht.

Punkalive levert de lamp in transparant gelakt hout, zwart gebeitst, witgeolied, grijs en in walnoothoutfineer. Ook is de lamp verkrijgbaar in de lakkleuren groen, lichtblauw, roze, zwart en wit.

 

Reageer op dit artikel