artikel

Concept Chair van L’abbate

productnieuws

Het Italiaanse merk L’abbate lanceert een stapelbare auditoriumstoel die speciaal is ontworpen voor gemeenschappelijke ruimtes en zorginterieurs. Functionaliteit en ergonomie, veiligheid en inzetbaarheid, en esthetiek, waren uitgangspunten voor het ontwerp.

Concept Chair van L’abbate

Het frame van deze Concept Chair bestaat uit massief berkenhout en berkenmultiplex-delen van 12 mm dikte. De vorm wordt verkregen door het buigen van de multiplex-panelen in speciale mallen en die zijn verlijmd met niet-giftige lijm. De delen zijn met elkaar verbonden met houten schroeven, vinyllijm en metalen klemmen.

 

Het frame is verkrijgbaar in diverse soorten transparante lakken en in alle RAL-kleuren. De zitting is gestoffeerd met brandvertragend koudschuim en is ook leverbaar zonder stoffering, in hout. De stoffen op de bekleding zijn gecertificeerd door de Oeko-Tex Standard 100. Maar L’abbate biedt ook andere stoffen aan, leer, en kan op aanvraag andere stoffen gebruiken.

 

Reageer op dit artikel