artikel

Bankstel Daja van Leolux

productnieuws

Een stevige buitenschaal en een zachte stoffering vormen de belangrijkste kenmerken van de nieuwste Leolux-bank Daja. De ontwerpfilosofie was dat zitten in de Daja hetzelfde moet zijn als plaatsnemen achterin een limousine. Deze bijzonder comfortabele en zorgvuldig vormgegeven bankenserie is voor het eerst getoond op de IMM in Keulen.

Bankstel Daja van Leolux

 

 

 

De associatie met een auto wordt op meer plaatsen in het ontwerp herhaald: golvende, licht gewelfde vlakken zijn op specifieke plaatsen afgeschuind voor een stabiele en gestructureerde vorm. Zo geven ze het ontwerp een haast gestroomlijnde optiek mee.

Leolux biedt de banken aan met twee verschillende zitdieptes (met of zonder kussens) en in verschillende breedtes. Daarnaast zijn er verscheidene aanbouwelementen, een poef en een fauteuil.

 

De losse rugkussens zijn leverbaar in drie maten. Voor zitting, rug en kussens is er steeds een vrije keus in bekledingen uit de eigen collectie, zodat de gebruiker er zijn persoonlijke invulling aan kan geven.

De chaise longue XL en de drieëneenhalfzits bank XL hebben een afwijkende naadvoering. In verband met de grootte van de elementen is ervoor gekozen een sierlijke extra naad op de zitting aan te brengen.

 

Reageer op dit artikel