artikel

Advertorial – “Een duurzame oplossing voor een frisse start”

productnieuws

Wavin Tempower® dé duurzame oplossing voor het efficiënt verwarmen en koelen van ruimtes. Wavin Tempower® is een 2-in-1- klimaatsysteem dat wordt geïntegreerd in het plafond. Dit systeem kan zowel koelen als verwarmen.

Advertorial – “Een duurzame oplossing voor een frisse start”

 

 

 

Wavin Tempower® maakt het plaatsen van conventionele installaties zoals airco’s en radiatoren overbodig. Het zorgt voor een uiterst comfortabel klimaat en maakt voornamelijk gebruik van milieuvriendelijke bronnen zoals grondwater in combinatie met een warmtepomp. Het Tempower systeem biedt veel architectonische ontwerpvrijheden doordat het volledig is geïntegreerd in het plafond. Hierdoor kan de architect de ruimte volledig benutten.

 advertorial Wavin 

De energie efficiëntie van het systeem is veel hoger dan dat van traditionele verwarmings- of koelingssystemen zoals radiatoren of airco’s. Radiatoren gebruiken warmer water dan dat Wavin Tempower® doet (70 graden versus 45 graden) met hetzelfde resultaat. Hierdoor wordt vors bespaard op het energieverbruik.

Een 50 jaar oude, Duitse basisschool uit Marktbreit duurzaam en comfortverhogend renoveren. Hoe doe je dat?

De architect van de school heeft voorafgaand aan de renovatie de energievoorziening onderzocht. De primaire energievoorziening lag rond de 400 kWh per vierkante meter. De architect heeft zich ten doel gesteld om het energieverbruik met 60% en de CO2 met 80% te reduceren. Om dit te realiseren heeft de architect in zijn ontwerp o.a. dak- en gevelisolatie, mechanische ventilatie en het Wavin Tempower® klimaatplafond in combinatie met een warmtepomp meegenomen. Naast de energiebesparing was het verbeteren van het binnenklimaat een belangrijke opdracht. De architect had al snel het idee dat hij deze opdracht met het Wavin Tempower® systeem kon realiseren omdat het systeem werkt op basis van straling, waardoor er geen luchtcirculatie is en overal in de ruimte een gelijke, aangename temperatuur ontstaat. “Mede dankzij het Wavin Tempower® systeem hebben wij een perfect klimaat op de basisschool kunnen creëren voor alle kinderen en docenten”

 advertorial Wavin 

‘Tijdens de lange en zeer warme zomer van 2010 hebben we de leerlingen geen enkele dag vrij hoeven geven vanwege de warmte’ aldus de heer Kram, basisschool directeur.

‘Het is een interessant project voor architecten, omdat het bewijst dat Wavin Tempower® naast nieuwbouw ook uitstekend kan worden toegepast in bestaande gebouwen van gemiddelde grootte, en bijvoorbeeld niet enkel in enorme kantoorgebouwen. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen!’ Aldus de enthousiaste architect van de Duitse basisschool.

Reageer op dit artikel