artikel

Advertorial – Dorma Porteo, de deuraandrijving met obstakelherkenning, vernieuwd

productnieuws

De Porteo deurassistent van Dorma is de comfortabele plug & play wijze om binnendeuren moeiteloos te openen en veilig automatisch te sluiten. Nieuw aan deze geluidsarme en betrouwbare deurdranger is de obstakelherkenning. Zodra een met de Porteo uitgeruste deur tijdens het openen op een hindernis stuit, stopt deze onmiddellijk. Daarna volgt een behoedzame herstart.

Advertorial – Dorma Porteo, de deuraandrijving met obstakelherkenning, vernieuwd

Is het obstakel nog steeds aanwezig, dan wordt deze procedure tot twee keer toe herhaald. Na de derde poging keert de Porteo terug in ‘deur-dicht’-positie. Hetzelfde gebeurt bij de sluitbeweging. Signaleert de deur drie keer na elkaar een obstakel, dan blijft de Porteo in de stop-positie staan en keert niet terug in de open-positie. Eveneens nieuw is de mogelijkheid van in- en uitschakelen van de eindslag met behulp van een DIP-schakelaar en de automatische herkenning van de aanwezigheid van een elektrische sluitplaat. Een interessante bijzonderheid is bovendien de herkenning van een vergrendelde deur, die tot uitschakeling van de deurassistent leidt.

advertorial Dorma Porteo 

Porteo heeft vier opties. ‘Push Go’ waarbij de deur aan een klein duwtje genoeg heeft om vanzelf helemaal open te zwaaien en na ingestelde tijd weer dicht te gaan. ‘Powerless’: waarbij je de deur opent alsof er geen dranger is waarna hij automatisch weer sluit of ‘volautomatisch open en dicht’ met behulp van een drukknop of een afstandsbediening, genaamd Power Motion. Met de optie Permanent Open houdt Porteo de deur net zo lang open als u wilt.

advertorial Dorma Porteo 

De Porteo is geschikt voor toepassing op draaideuren met een breedte tot 1.100 mm en een deurgewicht tot 100 kg. Het elegante Dorma Contur design van de deurassistent past bij nagenoeg alle moderne interieurs. De Porteo kan worden bestuurd met een afstandsbediening, een drukschakelaar of een sensor.

advertorial Dorma Porteo 

Daarnaast is een Porteo deurassistent bijzonder eenvoudig te installeren, dankzij de goed doordachte ‘Plug Go’ technologie. De Porteo is ontwikkeld volgens de laatste veiligheidseisen en voldoet standaard, dankzij de lage (loop)snelheid, aan de meest strenge internationale normen, waardoor de Porteo een betaalbare, veilige en betrouwbare oplossing is.

 

Reageer op dit artikel