artikel

Living Wall van Ahrend

productnieuws

Ahrend lanceerde onlangs de Living Wall, een functioneel, geluidsabsorberend en decoratief ontwerp van Frans van der Wielen. De Living Wall bestaat uit zachte panelen en is een muur waar je tegenaan kunt ‘hangen’ om te bellen of te overleggen, of op kunt zitten om te werken.

Living Wall van Ahrend

 

 

De Living Wall kan dienen als een informele ontmoetings- of vergaderplek, maar evengoed als flexwerkplek of lounge.

Frans van der Wielen heeft de Living Wall opgezet uit rails, waarop losse wandpanelen worden geplaatst. De panelen zijn gemaakt van koudschuim en textiel. Met de armsteunmodule is het comfortabel leunen. Tot de andere modules behoren een statafel, een open kastruimte en een zitbank. De gebruiker kan deze modules steeds van positie veranderen of geheel achterwege laten.

Op kantoren kan de Living Wall comfort, dynamiek en functionaliteit toevoegen aan kille en kale muren en hoekjes. Volgens Ahrend is dit ontwerp een uitkomst in de ’stacultuur’ van een organisatie waar medewerkers even overleggen om vervolgens weer verder te gaan met andere werkzaamheden.

 

De panelen van de Living Wall zijn geluiddempend. Behalve in kantoren, scholen, publieke ruimtes en zorginstellingen is het ontwerp ook in de woonomgeving toepasbaar.
De Living Wall verfraait een muur, verbetert de akoestiek van de ruimte, creëert een warme, huiselijke omgeving en bespaart kostbare vierkante meters.

 

Reageer op dit artikel