artikel

Advertorial – Ontmoeten en werken vragen om een nieuwe generatie meubelen

productnieuws

Het traditionele ontmoeten, werken en overleggen op kantoor zal zich steeds meer verplaatsen naar andere accommodaties. Nieuwe plekken van werken vragen andere, minder traditionele meubelconcepten en -componenten. Want juist in de publieke ruimte moet privacy (nog) beter gewaarborgd worden. De nieuwe generatie meubelen moet comfortabel, esthetisch verantwoord, maar ook multifunctioneel in gebruik zijn om zo het samenkomen en -werken optimaal te kunnen faciliteren.

Advertorial – Ontmoeten en werken vragen om een nieuwe generatie meubelen

 

“In de toekomst vloeien wonen, werken en ontmoeten steeds meer in elkaar over. Ruimten worden anders, meer divers gebruikt en men zal steeds meer belang hechten aan flexibiliteit in het interieur. Ook worden hogere eisen gesteld aan comfort, esthetiek en duurzaamheid, maar vooral ook aan meubelen die privacy brengen in de openbare ofwel de publieke ruimte,” schetst Leo Schouten, directeur van SV Interieurgroep. “In onze visie verschuiven communiceren en werken namelijk steeds verder naar andere en meer diverse plekken. Op kantoor, natuurlijk thuis, maar vooral ook onderweg in vergadercentra, bij horeca, in bibliotheken, op universiteiten, op verkeers- en openbaarvervoersknooppunten en zelfs in zorgcentra. Kortom, op al die plekken waar mensen samen komen: de publieke ruimte daar liggen unieke kansen!”, aldus Schouten.

SV Interieurgroep brengt daarom via de PROOFF collectie een aantal innovatieve inrichtingscomponenten specifiek voor het gebruik in de publieke ruimten op de markt. De inmiddels bekende Oorstoel (ontwerp Jurgen Bey) is een akoestische fauteuil die, mits met meerdere toegepast, kan functioneren als een kamer in een kamer. Schouten: “Het is een goed voorbeeld van een meubel dat specifiek is ontwikkeld voor de nieuwe manier van werken en communiceren. Een object dat zorgt voor verrassende privacy in de publieke ruimte, waardoor er een plek ontstaat voor ontmoeting, overleg en werk.”

Phonebox advertorial SV De Phonebox een akoestisch wandmeubel voor het ongestoord gebruiken van mobiele telefoon en laptop.

Tijdens Interieur Kortrijk zijn een aantal nieuwe producten van de PROOFF collectie geïntroduceerd. Zo is de Phonebox een akoestisch wandmeubel voor het ongestoord gebruiken van mobiele telefoon en laptop. De Niche is een tweezitsbank met akoestische wanden met of zonder dakje of laptoptafeltje. Twee Niches tegenover elkaar vormen een perfecte spreekkamer voor vier personen. Net als de Oorstoel is het een los meubel, dus eenvoudig verhuisbaar en kostenefficiënt qua exploitatie. Maar ook de SitTable van Ben van Berkel is een goed voorbeeld van hoe vormgeving en functionaliteit perfect samen kunnen gaan.

SV advertorial niche De Niche is een tweezitsbank met akoestische wanden met of zonder dakje of laptoptafeltje.

“De PROOFF collectie borduurt dus niet verder op standaard producten, maar biedt geheel nieuwe oplossingen met innovatieve meubelen. Het is de uitdaging ons te blijven onderscheiden met productinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe meubelconcepten. Maar waar je uiteindelijk op afgerekend moet worden, is dat het iets toevoegt en vooral in de praktijk werkt. Daar ligt de echte uitdaging!”, aldus Leo Schouten.

SV Interieurgroep
Rotterdam, Amstelveen, Brussel
010-2112050
www.sv.nl
www.sv.be

 

Reageer op dit artikel