artikel

Tapijttegel Contrast van Egetaepper

productnieuws

Contrast is een nieuwe collectie binnen het tapijttegelconcept Modular Express van de Deense fabrikant Egetæpper. Op basis van vijf verschillende ontwerpverhalen stelden designers Karen Lund Hansen en Stina Kruse Kidmose een collectie patronen samen, die wat uitstraling betreft varieert van gedempt en klassiek tot meer in het oog springend.

Tapijttegel Contrast van Egetaepper

De inspiratie voor de vijf ontwerpverhalen komt uit het dagelijks leven en de omgevingen waarin de ontwerpers dagelijks komen, aldus designer Karen Lund Hansen. Ze zijn geïnspireerd door de natuur en moderne stadsarchitectuur, waarvan ze de organische oppervlakken en rustieke structuren van de natuur onder de loep namen.

  

De complexe constructies en strakke lijnen van de architectuur zijn door Ege Carpet bewerkt en op nieuwe manieren bij elkaar gevoegd. Het resultaat is een brede collectie met genuanceerde, expressieve ontwerpen, waarbij de aandacht op de contrasten ligt, contrasten in kleur en vorm en in proporties en details.

 

De collectie bestaat uit 31 ontwerpen die allemaal opnieuw kunnen worden gekleurd en gecombineerd, waardoor de collectie uitermate flexibel en duurzaam is.

 

Reageer op dit artikel