artikel

Salontafel Mark-Maker door Ed Swan

productnieuws

De jonge Britse ontwerper Ed Swan presenteerde tijdens 100% Design in Londen zijn salontafel Mark-Maker, die verandert en groeit met iedere voorbijganger. Hiermee speelt hij in op de menselijke behoefte een krabbel of handtekening achter te laten om te laten zien dat we ergens zijn geweest.

Salontafel Mark-Maker door Ed Swan

 

 

 

 

Ed Swan maakte een tafelblad van mdf dat bestond uit vijftig lagen verf in verschillende kleuren met een grijze toplaag, en nodigde de bezoekers aan zijn presentatie uit een schuurpapiertje te pakken en daarmee het tafelblad te lijf te gaan. Zo onthulden de bezoekers gaandeweg allerlei patronen en kleuren, waarmee ze collectief voor het definitieve uiterlijk van de salontafel zorgden.

 

Het einde van de tentoonstelling markeert de geboorte van het meubel, dat is schoongemaakt en voorzien van een laag transparante beits. De tafel staat op een frame van essenhout. 

Ed Swan biedt zo een tafel aan die de gebruiker van zijn eigen patroon kan voorzien en gedurende de jaren steeds aan kan passen.

 

Reageer op dit artikel