artikel

Mysterious schakelaar met wuifbediening van Niko

productnieuws

De onzichtbare schakelaars uit de serie Mysterious van Niko zijn nu ook leverbaar met een innovatieve wuifbediening. Binnen de 50 cm afstand licht de rand rond de schakelaar op en door te wuiven binnen de 10 cm afstand wordt de schakelaar geactiveerd.

Mysterious schakelaar met wuifbediening van Niko

 

 

 

 

De technologie daarvoor bestaat al, onder meer in alarmsystemen en bewegingsmelders in auto’s, maar Niko past ze voor het eerst toe in schakelaars. Niko voegde aan de technologie een naderingsdetectie toe, zodat de schakelaars ‘weten’ wanneer er iemand in de buurt komt, en ze geactiveerd kunnen worden door het wuiven.

Hygiënisch en gemakkelijk

De Mysterious wuifbediening, die volledig in de muur wordt ingebouwd en dus haast onzichtbaar is, biedt veel mogelijkheden. Zo kan de Mysterious wuifbediening worden toegepast in sectoren waar hygiëne heel belangrijk is en mensen lange dagen maken, zoals in verzorgingstehuizen of restaurants. Volgens Niko bestaat daar al lang de vraag naar een technologie die lichtbediening hygiënisch en snel maakt.
De bediening van de Mysterious-schakelaars wordt geleverd met twee centraalplaatjes. Om deze bediening te installeren, moet steeds gebruikt gemaakt worden van de inbouwsystemen voor metselwerk of gipskartonwanden.

 

Reageer op dit artikel