artikel

Bureau Origami van Guialmi

productnieuws

Op de Orgatec lanceerde het Portugese meubelmerk Guialmi het Origami System, een ontwerp van de architect Paolo Favaretto en ontwerper Nicola Zöcca. Zoals de naam al doet vermoeden, is de werkplek geïnspireerd door de Japanse papiervouwkunst. Origami bestaat uit twee trapeziumvormige tafels, die in elkaar kunnen worden gevouwen tot een set. De serie is aangevuld met kasten en ladenblokken.

Bureau Origami van Guialmi

 

De architect Paolo Favaretto, een vaste ontwerper van Guialmi, en zijn collega Nicola Zöcca zochten naar een innovatief beeld met een traditionele functie. Favaretto kwam op het idee toen hij een stuk papier aan het knippen en vouwen was en er ineens een vorm ontstond die hem deed denken aan twee tafels. Het ontwerp bestaat uit twee tafels, met een trapeziumvorm, die in elkaar te steken zijn tot een set.

  

De twee tafels kunnen een werkplek vormen, een directiebureau, een vergadertafel, of een workbench. Origami System bestaat behalve de tafels uit verschillende soorten ladenblokken en kasten, planken en opbergvolumes in verschillende hoogtes, waardoor de gebruiker zijn eigen configuratie kan maken. De tafels worden door de producent geleverd in allerlei materialen, van massief hout tot fineer en zelfs glas. De vergadertafels zijn verkrijgbaar in drie afmetingen en de kasten in allerlei afwerkingen.

  

 

Reageer op dit artikel