artikel

Werkplek GreenTop van Gispen

productnieuws

Gispen introduceert met de GreenTop een bureaublad dat biologisch afbreekbaar is. De gedachte van de meubelproducent is dat je het bureaublad aan het eind van de levensduur van je werkplek in de tuin zou kunnen begraven en dat het als voedsel dient voor de natuur.

Werkplek GreenTop van Gispen

De Gispen GreenTop bestaat uit een kern van vlas en is rondom afwerkt met bamboefineer. Vlas is een milieuvriendelijk geteeld gewas, waarbij volgens de fabrikant vrijwel geen kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen zijn toegepast. Er wordt alleen gebruik gemaakt van restmateriaal van de plant waardoor er geen verspilling is van natuurlijke grondstoffen.

Vlas en bamboe

Het plaatmateriaal lijkt op spaanplaat, maar is lichter in gewicht, wat een groot voordeel is bij transport en montage. De productie en teelt van vlas vindt uitsluitend plaats in Nederland, België en Noord Frankrijk. Hierdoor hoeft er minder CO2 worden uitgestoten door het transport.
Door gebruik te maken van bamboefineer wordt de uitstraling van massief bamboe bereikt en de harde toplaag, maar niet het gewicht.

 

Onder hernieuwbare grondstoffen verstaat Gispen grondstoffen die jaarlijks geoogst kunnen worden en in tegenstelling tot fossiele grondstoffen (aardolie, kolen of gas) onuitputtelijk zijn. Bij de keuze voor vlas in combinatie met bamboe wordt met alle facetten met betrekking tot milieubelasting rekening gehouden.
Gispen GreenTop is naast composteerbaar, volledig recyclebaar tot nieuwe vlasplaat.

 

Reageer op dit artikel