artikel

Storage van Porro door Piero Lissoni en Porro Research Centre

productnieuws

Aan Storage, het modulaire systeem voor garderobekasten, inloopkasten of andere opbergsystemen, voegde ontwerper Piero Lissoni enkele nieuwe elementen toe, zoals scheidingswanden, glazen deuren en een vrijstaande inloopkast.

Storage van Porro door Piero Lissoni en Porro Research Centre

Storage is door Piero Lissoni ontworpen volgens de uitgangspunten rationaliteit en functionaliteit. Storage bevat en toont de opgeborgen objecten en kan zichzelf transformeren van gesloten kledingkast tot open inloopkast. Het modulaire karakter maakt plaatsing in zowel grote als kleine ruimtes mogelijk.

Dit jaar toonde Porro op de Salone del Mobile in Milaan de nieuwe elementen van het systeem. Scoop, de nieuwe maanwitte, aan de achterkant gelakte glazen deuren, zijn verkrijgbaar met allerlei soorten sluitingen: de deuren kunnen schuiven, draaien en vouwen. Doordat een lijst ontbreekt, ontstaat het beeld van een doorlopend oppervlak met een verzonken handgreep.

 

De wanden aan de binnenkant van de kasten zijn sinds dit jaar verkrijgbaar in de nieuwe afwerking Cenere. Hierbij zijn de metalen delen in dezelfde kleur gelakt, zodat er een grotere visuele uniformiteit ontstaat. Ook nieuw is de vrijstaande inloopkast, die niet aan de wand hoeft te worden bevestigd en daardoor in allerlei soorten ruimtes kan worden geplaatst.

Dankzij de nieuwe glazen Pivot Partitions is het garderobesysteem aan alle kanten het bekijken waard. Storage kan op die manier grote, doorlopende glasvlakken bevatten, met boven en beneden een metalen rand om de scharnieren te verbergen en twee verticale profielen die dienst doen als handgrepen.

Storage wordt door Porro geleverd in allerlei soorten afwerkingen, van melamine tot transparant en gekleurd glas.

 

Reageer op dit artikel