artikel

LegioFreeWater

productnieuws

LegioFreeWater is een systeem van seriële aanleg van waterleidingen en leidingontsmetting door middel van een verwarmingslint.

LegioFreeWater

 

 

De essentie is thermische desinfectie binnen leidingen die serieel, dus aftakkingloos worden aangelegd. Doordoat het water nooit stilstaat, krijgt de legionellabacterie minder kans. LegioFreeWater ontsmet leidingen via een stelsel van op afstand bedienbare kleppen die op gezette tijden een leiding afsluiten. In de waterleiding verwarmt een teflon verwarmingslint het water van binnenuit. Volgens wettelijk voorschrift gebeurt dat wekelijks gedurende minimaal 20 minuten tot een temperatuur van ten minste 63˚C. Temperatuurvoelers controleren de temperatuur. Aansluitend wordt de leiding doorgespoeld met koud water. Het complete systeem voldoet aan de hoogste eis van KIWA-conformiteit en is opgebouwd uit KIWA-ATA gekeurde materialen.

Reageer op dit artikel