artikel

Bankstel Bohémien van Busnelli door Castello Lagravinese

productnieuws

Uit de samenwerking tussen meubelproducent Busnelli en architect Castello Lagravinese is het bankstel Bohémien geboren, een moderne interpretatie van de klassieke Chesterfield-bank.

Bankstel Bohémien van Busnelli door Castello Lagravinese

Busnelli speelt met deze bank in op de gewoonte om oude bankstellen een nieuw leven te geven door er een grand foulard overheen te gooien. De bekleding van de Bohémien is echter niet te verwisselen, maar zit vast aan het frame. Door de bekleding te capitonneren en te plooien, ontstaat het uiterlijk van de klassieke Chesterfield maar met een aanzienlijk zachter zitcomfort.

Het frame is van massief hout en multiplex, de vering in de zitting en de rugleuning is afkomstig van elastieken riemen. De vulling is CFC-vrije, vormvast polyurethaanschuim en de voeten van de bank zijn van zwart polipropileen. De Bohémien is ook verkrijgbaar als fauteuil.

 

 

Reageer op dit artikel