artikel

Ambient Experience bestralingsapparaat

productnieuws

In het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam is onlangs de eerste bestralingsruimte geopend met een Ambient Experience. Dit systeem helpt de patiënt om te ontspannen middels omgevingsverlichting en dynamische projectie.

Ambient Experience bestralingsapparaat

 

De patiënt kiest zelf voor een thema dat gekoppeld is aan een bepaalde kleurstelling, wandprojectie en eventueel muziek. Het ziekenhuis verwacht dat de patiënten zo beter stil kunnen liggen tijdens de behandeling. Het bestralingsapparaat beschikt daarnaast over de modernste beeldgeleide technieken om de behandeling aan te passen aan de exacte vorm en positie van de tumor, die van dag tot dag kunnen wijzigen. De combinatie van het geavanceerde bestralingstoestel met de Ambient Experience levert de grootst mogelijke bestralingsprecisie, waardoor minder schade aan gezonde weefsels rond de tumor wordt aangericht.

Reageer op dit artikel