artikel

Sense Leather Tiles van Aristide

productnieuws

De Belgische fabrikant Aristide lanceert wandtegels die zijn vervaardigd van imitatieleer, die in verschillende interieurs toepasbaar zijn. Zo kunnen ze een luxueuze wand in de woon- of slaapkamer vormen. Bijzonder is dat ze wel naar echt leer ruiken, maar dat ze een stuk betaalbaarder zijn.

Sense Leather Tiles van Aristide

Aristide heeft in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven ontdekt hoe de imitatieleren tegels toch de geur van echt leer kunnen uitademen. Door microcapsules in de tegels te verwerken, is het mogelijk een geur aan het product toe te voegen die langzaamaan wordt vrijgelaten door de jaren heen. De tegels zijn antibacterieel en vlamvertragend, waardoor ze ook in de horeca en in de zorg kunnen worden gebruikt.

 

Eigenschappen

De imitatieleren tegels worden door Aristide geleverd in twee varianten: de Cabro-serie heeft een natuurlijke uitstraling en is beschikbaar in 25 kleuren. De Silkor-collectie heeft een zijden, meer glanzende uitstraling en is ook leverbaar in 25 tinten. De tegels zijn 50 bij 50 cm en kunnen ook op maat worden gemaakt.
De tegels hebben een rug van mdf, een kern van 100% katoen en een topcoat van imitatieleer, die zo is behandeld dat hij krasvrij en reinigbaar is.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel